tisdag 18 december 2012

Amarone "Mina Favoriter" av Henrik Ungerth

Henrik Ungerth har under hösten kommit med sin andra bok om Amaroneviner. Den första boken
 "Amarone-Guld från Verona" kom ut 2004 och såldes ut med rekordfart.
I somras kom den svenska översättningen av den danske vinjournalisten Thomas Ilkjaers bok "Amarone och vinerna från Valpolicella". Detta är en bok som på ett grundläggande sätt behandlar Amarone. Ja, nästan som en uppslagsbok.

Amarone "Mina Favoriter" av Henrik Ungerth.
 
 
Precis som boken antyder är det en mycket personlig bok, då den handlar om Henriks favoritviner.
 
  
Det finns naturligtvis en hel del fakta om amarone. Av innehållsförteckningen ser du detta. Allt är skrivet på ett personligt och lättsamt sätt utan att tumma på fakta. Thomas Ilkjaers bok går något mer på djupet medans Henriks bok hela tiden känns mer personlig. Förordet till boken är skrivet av Sandro Boscaini, Masis president.
Drygt halva boken handlar om Henriks favoriter. Det är en genomgång av 52 viner. Det är också här bokens stora förtjänst ligger. I Henriks kortfattade kommentarer runt producenter och med doft- och smaknoteringar för respektive vin. Detta tillsammans med kapitlen om de olika stilarna och årgångarna gör boken oväderlig för amaronenördar som oss på Vintankar.
 
Vi har så klart köpt ett par böcker. En given julklapp till brodern i norr samt några ex att ha med sig då man blir bjuden på middag hos goda vinvänner.
 
 
Du beställer boken genom att maila info@ettglasvin.com
Pris är 350:- inkl frakt.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar