onsdag 26 december 2012

Champagne Legras & Haas Rosé


Vi började lunchen på julaftonen med ett glas champagne. Det blev en nyligen inköpt rosé.

Legras & Haas NV Champagne Rosé.
Vi har en årgångslös champagne gjord på druvorna 50% Chardonnay, 25% Pinot Noir och 25% Pinot Meunier. Den här producenten håller till i Chouilly, en av Grand Cru byarna. Vill du veta mer om producenten så klickar du här.
Doften är frisk och har tydliga inslag av röda bär såsom hallon, röda vinbär och jordgubbar. En svag brödighet finns där och en viss citruston som drar åt blodapelsin. Ett litet floralt inslag tycker vi oss känna. En försiktig ros i juletid kanske? Trevligt och inbjudande är huvudintrycken.

Smaken är mycket frisk. Från doften återkommer de röda bären och citrusen känns mer som blodgrape. Lite bröd eller snarare mariekex noterar vi också. Välbalanserad syra och fin mousse förstärker våra intryck. Eftersmaken är medellång och blodgrapen blir här än tydligare. Den kombineras nu med en liten nötaktig ton.
Vi gillar den här champagnen. Visst kan man önska sig en högre komplexitet och större elegans, men då får man också gräva djupare i plånboken. Vi köpte den här skumpan genom Franska Vinlistan. Vi betalade 1 488 kr för sex flaskor. På SB kostar den 295 kr flaskan. Betyg 4
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar