tisdag 15 januari 2013

Chateau De La Negly, La Falaise

Någon dag efter nyår åt vi lammfärsbiffar. Vi valde att till detta dricka ett rödvin från Languedoc.

2008 Chateau De La Negly, La Falaise.
Geografiskt befinner vi oss i   La Clape i Languedoc. Vi är strax öster om staden Narbonne i västra Languedoc.
Vi drack 08:an för snart två år sedan och då tyckte vi så här. Vi provade 09:an i maj 2012 och då skrev vi så här. Den intresserade hittar mer om producenten på Divines(importören) hemsida.

Druvsammansättningen varierar något mellan åren. Till 08:an har dom använt denna druvmix: 50% syrah, 40% grenache och 10% mourvèdre.
Doften är stor och kraftig. Vi hittar en ganska välutvecklad doft, där mogna björnbär och körsbär tillsammans med medelhavskryddor är de främsta kännetecknen. Doften av lavendel är påtaglig. I munnen möts vi av mogna björnbär, hallon och körsbär. Rejäla nypor av medelhavets örter ger sig omgående tillkänna. Syran och tanninerna är bra trimmade och balanseras på ett ypperligt sätt. Tanninerna är mjuka inte helt lena, men ändå hyggligt avrundade. Eftersmaken är lång och här finns lite lakrits och choklad, som tillsammans med frukten är riktigt behaglig.
Den lilla ton av beska vi kände i eftersmaken för två år sedan är helt borta. De två åren som gått har fört vinet i rätt riktning. Vi vill nog ändå påstå att vinet har ytterligare möjligheter att växa. Vår sista flaska tar vi om två år, bara vi kan vara ståndaktiga.
 
Våra flaskor är köpta host SB för 209 kr. Dessvärre verkar såväl 2008 som 2009 vara slut. Vi inväntar årgång 2010.
 
Betyg 4
 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar