måndag 18 april 2016

Chateauneuf-du-Pape och Barolo.

Brodern med svägerska har återvänt till de norra regionerna. Den sista kvällen dom var här nere bjöd dom in till lite kvällsvard. Två viner fick vi smaka. En fransman och en italienare..

Jag drack det här vinet för ett par månader sedan. I allt väsentligt beter sig vinet på samma sätt, så du som vill veta lite om producenten, druvsammansättning och smaknoteringar får helt enkelt klicka här.
Betyg 4+
Vinet finns i beställningssortimentet för 299 kr.Du som vill veta lite mer om producenten klickar in på FV:S blogg, där finns ett längre inlägg om deras viner och människorna bakom.
Vi drack en 2007:a för tre år sedan och vad vi tyckte om den hittar du här.

Nebbiolodruvorna kommer från tre olika lägen i Barolo (Coste, Fossati och La Volta). Alla belägna på hög höjd (400 m ö h). Vinet har fått ligga till sig i drygt tre år på stora (25-50 hl) liggare av ek.

Doften är lite försiktig. Vi känner körsbär, nypon, läder, rosor och en nätt liten kryddsamling. En trevlig och angenäm barolodoft.
I munnen känns vinet slankt och friskt. Faktiskt redan tillgängligt idag. Jag har inte smakat så många 2011:or, men de jag smakat har varit riktigt tillgängliga trots sin relativt unga ålder.
I gommen utvecklar sig de lite ljusare körsbären i sällskap med nypon och rosor på ett tilltalande sätt. Efter en stund får de sällskap av ännu mer röda bär och en fin örtsamling. Syran är alert och tanninerna distinkta, men dom är det på ett sätt som gör att vinet är väldigt drickmoget idag. Hyggligt lång eftersmak som har tydliga spår från fatlagringen, men inte på något vulgärt sätt.
Visst är det ungt, men vi gillar verkligen den här ungdomliga frukten.

Betyg 4

Priset på SB är 219 kr. Det verkar finnas gott om flaskor lite varstans i landet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar