söndag 27 oktober 2013

Berzelius Bar & Matsal men framförallt Jerry Williams

I fredags åkte Vintankarparet upp till den stora staden Göteborg. Först 30 min promenad, sedan buss i 35 min och slutligen pendeltåget i 20 minuter.
Tillsammans med några vänner var det dags att se Jerry Williams avskedsföreställning i Scandinavium. En fantastisk föreställning med en lika fantastisk människa. Alla de låtar vi längtat efter fick vi så klart.
Working Class Hero inledde härligheten. En Vintersaga och I Can Jive på sluttampen. Det blev också en hel del mellansnack av "Jerka" på sitt oefterhärmliga sätt och dialekt. Naturligtvis en hyllning till "Chucken" och en känga till Polarprisjuryn för att dom inte gett den störste priset.

Vi startade kvällen på Berzelius Bar & Matsal. Vi startade med löjrom från Kalix och till detta blev det ett glas champagne "Pol Roger Réserve Brut" för 119 kr. Kanske inte vår favorit men det var vad som fanns på glas. En återhållsam doft och med en smak av gröna äpplen, citrus och lite rostat bröd. Kanske lite kort i eftersmaken, men med en frisk syra. Klart godkänt i alla fall.
Vi var åtta runt bordet med lite olika matval. Jag valde Filé Black and White. Oxfilébiten kunde varit något mindre genomstekt men i övrigt ger vi dom mer än godkänt. Vi valde en Barbera d´Asti till dryck.

2011 Barbera d´Asti, Castello del Poggio
Det doftar av mörka och röda bär, örter och en del fat. Lite diskret är doften men ganska så trevlig.
I munnen känns vinet friskt och lite småstramt så där omedelbart. Efterhand kommer det fram en del trevliga bärsmaker. Här finns hyggligt med örter och kryddor. En bra syra som för tankarna till lingon. Eftersmaken är medellång och här framträder en del toner av fänkål och lakrits. Frukten och bären drar i eftersmaken iväg åt det rödaktiga hållet. Definitivt en trevlig bekantskap.
I beställningssortimentet kostar det här vinet 99 kr. Krogen lägger på 250 kr och vi betalar 349 kr för den här flaskan.

En trevlig uppladdning inför konserten blev det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar