onsdag 18 december 2013

La Bandita! Igen!

Det är märkligt hur vissa viner biter sig fast i bloggosfären. Cascina Tavijns viner har fått stor uppmärksamhet bland de skånska vinbloggarna liksom hos Vintankar. För tre veckor sedan besökte Nadia Verrua Ängelholm och du kan läsa om det besöket här.
Deras Barbera d´Asti Superiore 2007 skrev jag om här.

2011 Barbera Bandita


Barberan från 2011 dög inte för konsortiet, så då fick den säljas som en annan sorts barbera. Hustrun var inte med på besöket i Ängelholm, så då var det bara att korka upp en av flaskorna jag köpte av Cibi e Vini så även den bättre hälften av Vintankar får en chans att bilda sig sin egen uppfattning. Vill du läsa vad de skånska bloggarna tyckt så klickar du på länkarna till Italienska Viner och Lessrof.

Jodå, det här vinet gick verkligen hem hos hustrun.
Den härliga frukten med såväl mörka som lite ljusare toner: björnbär, körsbär, hallon och svarta vinbär. En alert syra, som initialt känns lite spritsig, något jag inte tänkte på, då jag testade vinet den där underbara kvällen på Hedentorps. Här finns också örter och mineraler, som stärker upp orginaliteten i den här barberan. Här finns gott om tanniner, men låt vinet få en stund i glasen eller i karaffen, så blir dom klart medgörliga. Vi älskar det här vinet och även om det inte når Superioren från 2007, så ska vi med glädje följa Bandita de kommande åren.

Betyg 4

125 DKK betalade vi hos  Cibi e Vini  i Köpenhamn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar