tisdag 7 juli 2015

Etapp fyra. Tours-sur-Marne till Reims

Vi startar med en underbar frukost. Mycket frukt, croissanter, fromage blanc, ost, skinka mm.
Vi startar med mulet och ca 20 grader och når Reims på eftermiddagen i strålande sol och 29 grader varmt. Dagens cykeltur går genom de klassiska byarna Bouzy, Ambonnay, Verzy, Verzenay, Mailly-Champagne, Rilly Montagne och slutligen Reims.
Det är också en tur där det ena kända varumärket efter det andra passeras.


I staden/byn Verzy äter vi en härlig lunch på "Au Chant des Galipes". På bakgården, under rejäla parasoller, njuter vi av härliga sallader. Så klart blir det ett glas champagne. Under resans  gång har uttrycket "lunchchampagne" etablerats. Ofta en sort vi tidigare inte smakat och som producerats i någon av de intilliggande byarna.
Vår sista kväll på den här resan tillbringade vi i Reims. Vi bodde på ett enkelt hotell (Aux Sacres) inte så långt från järnvägsstationen och inte heller så långt till katedralen.


Vi hade bokat vår cykling genom Loca France. Det här var fjärde gången vi ordnade vår cykling genom dom. Alla gånger har det fungerat perfekt. Det är små enkla, familjeägda hotell vi bott på, men alltid rent och snyggt. Trerätters middag ingår. Aldrig dåligt, någon gång väldigt enkelt, men oftast riktigt bra. Ett underbart sätt att semestra på!


Vi skulle avsluta resan fint så vi hade bokat bord på den eleganta restaurangen " Le Parc Les Crayères". Ett fantastiskt restaurangbesök visade det sig. Mer om detta i morgondagens blogginlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar