måndag 10 augusti 2015

Skördetider och Proseccotime.

Äntligen lite skönt sommarväder. Det växer på bra i trädgårdslandet och i växthuset.
Zucchinin har till slut kommit. Ett par veckor senare än andra år.
Lite olika tomatvarianter har äntligen börjat mogna i växthuset.
Prosecco-väder med andra ord. Det är ytterst behagfullt att på den sena eftermiddagen, efter doppet i havet, slå sig ned i halvskuggan och njuta av ett glas Prosecco. Brorsbarnen gör oss gärna sällskap.

Den här inhandlades i våras från Cibi e Vini, vår favoritbutik i Köpenhamn. 110 DKK fick vi punga ut med. Och absolut värt varenda dansk krona.
Den som vill veta lite mer om producenten Le Carline klickar här. I mitten på 19990-talet ställde man om odlingarna till att bli organisk/biologiska.

En försiktig doft av gul/gröna äpplen, en lätt blommighet, en del mineraler och en flyktig citrus nyans.

Ett torrt och friskt vin med en bra syra och förtjusande bubblor. Törstsläckande och lättdrucket, precis som det ska vara. Enkel kanske någon säger. Vintankar säger lättsam och charmig.
I smaken kommer de gul-gröna äpplena och citrusen oss omgående tillmötes. Gott om mineraler. I eftersmaken någon sälta och lite grapefrukt.

Här gick vår sista flaska. Dags för påfyllning.

Betyg 4-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar