onsdag 11 maj 2016

Colfondo från Casa Belfi.

På Västkusten liksom i stora delar av vårt land har det varit soligt och varmt med ljumna kvällar. I augusti förra året dök det upp en Colfondo på Systembolaget. Ett vin som gjort för varma dagar och kvällar. Vi gillade det skarpt och skrev en liten hyllning som du kan läsa här.
Vi köpte på oss ett par flaskor för att ha när de första varma dagarna 2016 kom. Alltså hög tid att öppna en flaska, vilket vi gjorde igår.
CasaBelfi gör s k naturviner. Ingen klarning eller filtrering av vinet. Naturliga jästsvampar. Inget svavel tillsätts.
Vinet är till 100% gjort på druvan Glera.
Druvorna pressades och skalen skiljdes bort direkt. Efter jäsningen har vinet fått vila i ca sex månader på ståltankar. En andra kolsyregivande jäsning ägde rum på buteljen. Vinet har varken klarnats eller filtreras och är därför lite "grumligt" d v s den naturliga jästfällningen finns kvar. 
 Färgen är ljusgul med små fina bubblor. En viss grumlighet noteras.

Det finns en försiktig doft av äpple, citrus, blommor och lite gula stenfrukter. Ingen doftbomb precis, men ändå tydlig och absolut trevlig.

En härlig frisk smak med gröna/gula äpplen, citrus, mineraler och gula stenfrukter. Lättdrucket och väldigt svalkande. En liten läcker ton av grapefrukt i avslutet ger en törstsläckande känsla. Alkoholhalten endast 10,5%

Betyg 4-

Förstår jag saken rätt så har det kommit in en ny laddning till SB under våren. 109 kr är priset, vilket måste anses som riktigt hyggligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar