måndag 8 januari 2018

Havskräftor och Grauburgunder från Weinhof Scheu

Vi bröt av allt julmatsätande med några havskräftor. Vi tillagade dom i en lite hetare sås.
Vi valde att till detta dricka ett tyskt vin. En Grauburgunder som vi inhandlade förra hösten, då vi besökte några producenter i Pfalz.
Weinhof Scheu är en liten producent med säte i Schweigen. Du som vill veta lite mer klickar in på vidstående länk för att läsa mina tankar efter förra höstens besök hos Weinhof Scheu.


2014 Grauburgunder Raedling
Grauburgunder är det tyska namnet för druvan som i Frankrike går under namnet Pinot Gris och i Italien kallas den ofta Pinot Grigio.

Precis som jag minns det är det den fin gula frukten och kryddorna tillsammans med de krithaltiga mineralerna som dominerar doftintrycken. Någon liten ton av honung kan vi också notera liksom en blommighet av jasmin och kaprifol. Ett ganska aromatiskt intryck.

I munnen är det de aromatiska intrycken vi först noterar: gula äpplen och päron, mango, melon, persika och citrus. Här finns en trevlig kryddighet. Vinet känns ganska fylligt. En viss blommighet noterar vi precis som vi gjorde med doften. Eftersmaken är något längre än medel. Mineralerna, både kalkiga och steniga, känns nu tydligt. I avslutet förnimmer vi lite torkad frukt bl a aprikoser och honung, vilket ger en sötaktig känsla.
Jag tycker också att det funkade bra till den lite hetare kräftsåsen.
Betyg 3++
Dessvärre är vinet inte tillgängligt hos Systembolaget. Vi betalade 14,5 euro på plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar