tisdag 5 juli 2016

2014 SP68 Rosso, Occhipinti

Vi öppnade vår sista flaska av det här vinet i helgen. Det skulle få utgöra sällskap till en kycklingrätt som hustrun hade tillagat. Det kan sägas redan nu att vi blev än mer förtjusta i vinet än vad vi tidigare varit. Turligt nog så ska vi besöka Fabio och Mie på Cibi e Vini för påfyllning av Occhipintis viner. Ni vet den där lilla, gemytliga vin- och mataffären på Torvegade 28 i Köpenhamn. Dom som följer mig på bloggen vet att Vintankar ett par gånger om året åker dit och handlar vin.

Producenten Arianna Occhipinti håller vi högt. Hennes Frappato har vi och många andra i bloggosfären tokhyllat. Hennes olivolja är en av de bättre vi känner till.
Producenten Arianna Occhipinit håller till på Siciliens sydkust nära byn Vittoria. Hon förfogar över 10 ha vingårdar och 15 ha olivodlingar. Allt odlas enligt ekologiska principer.
SP68 Rosso är gjort på druvorna Nero d´avola och Frappato. Vinet har fått 6 månader på cementtankar och en månad på flaska innan det släpps ut på marknaden. Vinet är ofiltrerat.
Du som vill veta mer om producenten och hennes viner kan klicka dig in på hennes hemsida.
Vad jag tyckte om årgång 2012 kan du läsa här.

Vi möts av en försiktig, men ändå väldigt tydlig doft av röda bär, läder, en finstämd kryddighet och knallpulverpistol.

I munnen är det först friskheten som vi slås av. Omedelbart känns vinet nästan lite spritsigt, men lugn och fin, det lägger sig och övergår till en härlig juice av fina röda bär: körsbär, jordgubbar och hallon. Örter och lite kryddor noterar vi. En del etnamineraler  och även lite lakrits.
Det här är charmigt och lättdrucket. Frisk och slankt. Men framförallt gott
Betyg 4
Minns jag rätt så låg priset på 140 DKK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar