onsdag 12 juli 2017

Göteborgs koloristerna, Slussens Pensionat och Pilane. En rundresa i södra Bohuslän.

I måndags plockade vi upp vännerna V och A i Göteborg. Det var dags för vårt årliga besök på Slussens Pensionat. I år började vi med ett besök på Bohusläns Museum, där man hade en utställning med Göteborgskoloristerna.
En fantastisk utställning. Ett hundratal verk av 25 konstnärer. Den pågår fram till 27 augusti. Vi uppmanar alla som besöker Västkusten att göra en avstickare  till Uddevalla. Inträdet är gratis!!

Sen eftermiddag ankom vi Slussens Pensionat. Det fick bli ett snabbt uppfriskande dopp i havet.

Vi laddade upp med lite roséchampagne och jordgubbar.
Vi skrev om vinet och producenten för ett år sedan. Idag, precis som för ett år sedan, konstaterar vi att det här är en riktigt trevlig roséchampagne med fina röda bär, röda äpplen, mineraler åt det krita hållet och med ett avslut som går åt blodgrape. Lättdrucket, fin struktur och törstsläckande.
Gott!
Betyg 4
Vi hade valt ett upplägg med övernattning, musik och trerätters middag.
Förrätten var en supergod musselsoppa. En av oss valde kummel och vi tre andra valde lamm. Till dessert en mjölkchokladmousse. Ekologiska råvaror. Vällagat och mycket gott!


2016 Sancerre Les Boucauds , Claude Riffault
Ett ungt, friskt och piggt vin på druvan Sauvignon Blanc. Både doft och smak är väldigt druvtypiska utan att bli alltför aromatiska. Vi hittar fläder, krusbär, syrliga gröna äpplen, sv vinbärsblad och någon liten ton av citrus. Här finns också en stor och fin ton av mineraler av det steniga slaget. Kanske inget stort vin, men ändå gott och matchade vår musselsoppa alldeles utmärkt.
Betyg 3+
2012 Barbera d´Asti Terra del Noce, Trinchero.
Ett alldeles utmärkt vin till vårt lamm. Klockrent helt enkelt.
De syrliga fina körsbären dominerar, men visst finns det även lite annan mörk frukt, läder, tobak, jord och örter. Här finns en pigg liten fin syra och tanniner som bjuder motstånd och nafsar i gommen.
Betyg 4
Vi bjöds på en fantastisk musikupplevelse, som utmejslat sina spår i våra sinnen. Redan med inledningslåten "Minnet" (text Dan Andersson) var kvällen hemma för min del. En mer sinnlig version har jag aldrig hört. "Blue Bird of Hull" i ett dramatisk framförande och vid slutorden "Karl stod surrad och glömdes ombord." Ja, då knottrade sig huden och smärtan gick riktigt att ta på. Däremellan en massa fina låta med Sofia Karlssons underbara röst och musikanter med känsla och passion.
Betyg 5

Dagen därpå startade med ett morgondopp och en underbar frukost. Vi satte oss sedan i bilen och tog oss några mil söderut till Pilane på Tjörn.

Det har blivit en tradition att besöka den här Skulpturparken en gång varje år. En hälsosam vandring med spektakulära statyer.
Den är väl värt ett besök. Det går ju alldeles utmärkt att kombinera detta med ett besök på "Nordiska Akvarellmuseet" i Skärhamn och Sundsby Säteri.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar