måndag 16 mars 2015

2010 Dolcetto Roagna

Det har gått dryga veckan sedan vi drack det här lättsamma och okomplicerade vinet till en hemmagjord pizza. Jag är väldigt svag för Docetto. Det finns dom som rynkar på näsan och tycker att dom där surkörsbären är väl inget att skriva om, men som bekant är smaken olika. Jag uppskattar verkligen en bra Dolcetto till pizzan eller den enkla pastarätten.

Det finns en friskhet och lättsamhet över det här vinet. Syrliga körsbär, röda vinbär och koncentrerad hallonsaft. Direkt efter vi dragit korken ur flaskan så känns lite regnvåt jord.
Smaken har en intensiv syrlig röd frukt. Tämligen slankt och med alerta tanniner. Jag undrar om det inte är de krossade körsbärskärnornas lilla bitterhet som jag uppskattar mest. I eftersmaken får vi lakrits och lite sällsamma örter.
Den sista skvätten tar vi till nyheterna kl 21 och visst funkar det även här. Det är dock till maten det gör sig allra bäst.

Betyg 4

Endast en flaska kvar i källaren, vilket betyder dags att fylla på.
141 kr är priset i beställningssortimentet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar