onsdag 9 mars 2011

Speri Valpolicella Ripasso 2006

Det är tisdagkväll och vi ska äta en enklare pastarätt. Vi bestämmer oss snabbt för att låta maten ackompanjeras av en Valpolicella ripasso. Det får bli en Valpolicella Ripasso årgång 2006 från Speri. Den kan nog tänkas funka på egen hand till kvällens Champion League match.
Vi öppnar flaska och häller upp två glas direkt som får stå på luftning en timma innan det är matdags.

Ett par mil nordväst om Verona håller den här producenten till. I ett samhälle som heter Pedemonte.

Doften är fylld av mörk frukt med kryddiga toner.
Smaken är en fruktkompott av körsbär och hallon, lite choklad ton finns i bakgrunden. Eftersmaken är hyggligt lång och lämnar en angenäm bitter ton till slut.

Detta är inget stort vin men ett riktigt bra vardagsvin. Passar bra till pastarätter men klarar sig som vi förmodade alldeles utmärkt på egen hand

Betyg 3

Det var nära att jag adderade ett plustecken bakom trean.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar