söndag 8 maj 2011

Camille Savès Millésime 2004

Hårt arbete i trädgården har präglat lördagen. För att få räta på ryggen så en tjurrusning intill datorn för att kolla travet.
Ikväll har vi våra goda de vännerna P och N på besök. Vi lärde känna varandra 1986 när vi drog igång ett dagiskooperativ. Vår enda chans då att få till barnomsorgen. Våra liv har sedan följts åt. Barn i samma åldrar. P och jag själv är årsbarn. Hustrun och N är årsbarn. 10 år i samma hyrda stuga vecka 7 för sportlov. Det finns mycket att minnas och mycket att diskutera.

Kvällen börjar med ett glas bubbel från Camille Savès. Numera vår huvudleverantör av skumpa (via Franska Bolaget). Vi dricker resten av champisen till en förrätt på omelett och nässlor kombinerat med en lättrökt kalkonskiva.

Camille Savès Brut Millésime 2004.
Franska Bolaget ordnade leverans för ett par veckor sedan. Längre än så gick det inte att hålla sig. Den måste bara testas.
Den här är gjord på 80% Pinot Noir och 20% Chardonnay från Bouzy och mer än 35 år gamla stockar.
Doften kännetecknas av äpplen, lite citrus i kombination av röda bär och en angenäm liten brödighet i bakgrunden.
Smaken är läcker och frisk med äpple, citrus, lite mineraltoner och den typiska Pinot Noir tonen av röda bär. Syran är uppfriskande och trevlig. En god moussekänsla.
Strax under 300 kr kostar detta och måste därmed betraktas som ett fynd!
Betyg 4+

Nu väntar trädgårdsarbete så resten av lördagskvällens viner kommer i ett senare inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar