söndag 15 april 2012

Gosset Grand Rosé Brut

Förra året införde vi traditionen att äta skaldjur och dricka champagne för att fira sonens födelsedag.
I år liksom förra året blir det Gossets roséchampis. Inköpt på SB förra vintern på inspiration av "Punkarn". Det är alltså den gamla etiketten.

Gosset Grand Rosé Brut
Råvaror 56% chardonnay och 44% pinot noir.


En läcker ljusorange färg lyser ifrån våra glas. En strid ström av små, små bubblor vandrar från glasbotten upp mot ytan. Vid upphällningen bildas där ett läckert litet skumlager.
Vi möts av en påtaglig doft av röda äpplen ( Ingrid Marie eller Cox Orange). Härliga vildhallon, lite smultron och en del mineraler skickar inbjudande signaler att champagne ska drickas inte bara doftas på. Vi är inte nödbedda.
Sonen, hustrun och jag själv tar var sin klunk. Vi tittar på varandra och utbrister njutningsfullt ett aahh! Ibland kan det vara svårt att leva upp till det man mindes, men inte detta. Helt suveränt.
Vi känner smaken av friska röda bär. Här finns hallon, lite smultron och röda vinbär. De röda äpplena från doften ger sig tillkänna även i smaken. Det vilar en gudomlig torrhet över hela smakpaletten. Bra längd på eftersmaken med en skön blodgrape som dyker upp alldeles på slutet. Mineraler finns det en del av. Dessa drar iväg åt musselskal. Visst är det så att i champagne finns dessa i jordarna.
Vi är inga stora eller nördiga champagnefreakar. Denna roséchampagnen är med marginal det godaste vi druckit av mousserade drycker.
Priset på SB är 459 kr. En massa pengar så klart, men man får en lyxkänsla från färgen via doften och till slut i gommen.

Betyg 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar