måndag 3 januari 2011

La Poja 2003

Producenten Allegrini håller till i trakterna runt Fumane. Här har familjen funnits sedan 1500-talet.
Den store Dante lär vara en anfader till de som nu driver företaget.
La Poja görs på 100% corvina, som odlats på toppen av den kalkrika kullen La Grola.

2 timmar före servering hälldes vinet över på karaff. Doften var inte så stark men där fanns tydliga inslag av körsbär, jord  och aningens kaffe.
Smaken är fantastisk: kraftfull, stort djup, lite syra, runda härliga tanniner. En mycket komplex smak. Jag kunde känna härliga körsbär, underbara örter och såväl kaffe som choklad fanns med i bakgrunden.

Det här är ett vin jag gillar skarpt. Passade perfekt till älgytterfilén som ackompanjerades av ett mos på potatis och palsternacka och en sås på enbär och tranbär.

Vinet håller säkert i många år till, men kan det bli bättre än så här?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar