onsdag 5 juni 2013

Dags för lite rosé

Lördagen bjöd på riktig högsommarvärme. Alla frön är sådda och nästa fas har påbörjats d v s ogräsbekäpmningen. Naturligtvis ingen besprutning. Vi har varit husbehovsodlare sedan tidigt 80-tal och tillämpat organisk-biologiska metoder. Svartrot och palsternackor stod i tur att gallras.

Till vår lätta form av lunch: Kokt wienerkorv med bröd väljer vi ett glas rosé. Ur kylen plockar vi fram en flaska som vi fått av arbetskamraten A.

2011 Las Mulas Cabernet Sauvignon Rosé, Miguel Torres
Det här vinet kommer från vingården "San Louis de Alico" i San Clemente som ligger  i Chiles "Central Valley" mellan Anderna och Stilla havet. Producent är den spanske vingiganten Miguel Torres som sedan 1979 haft projekt i Chile.
Doften har svaga toner av röda bär. Främst är det vinbär och hallon som känns, men små små toner av jordgubbe finns där någonstans liksom en knivsudd örter.
Smaken är frisk, enkel och törstsläckande. Röda vinbär, lite hallon och massor av mogna lingon. Syran är lite krispig.Vinet har en fin liten eftersmak med örter, mineraler och mera lingon.

Enkelt, okomplicerat, törstsläckande och sa jag lättdrucket, så uppfyller det här rosévinet allt vi önskar oss denna soliga lördag.

Vinet finns hos SB, men säljs bara i kartonger om 12 flaskor för 876 kr vilket ger ett pris om 73 kr flaskan. Ett bra pris, men synd att det bara finns i tolvpack!

Betyg 3+


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar