onsdag 6 augusti 2014

Göteborgs Konstmuseum och Bar Himmel

Igår besökte vi en utställning som vi tycker alla Göteborgare och alla som besöker Göteborg ska ta chansen att se. 100 kr per person men definitivt värd varenda krona!!

Vi gick sedan till krogen Bar Himmel, som är en utomhusservering på trapporna vid Konstmuséet.
Jag åt en hygglig Caesarsallad, våra vänner V och A åt lax och hustrun tog två små burgare. Alla var nöjda med maten. Vi drack till detta en flaska Soave från Brigaldara. Hustrun körde bil och tog en alkoholfri öl.

2012 Soave, Brigaldara
Brigaldara är en amaroneproducent med ett mycket gott ryckte. Dom har sin huvudsakliga verksamhet i den lilla byn San Floriano. Du som vill veta mer om Brigaldara klickar dig in på deras hemsida.

Vinet är gjort på 100% Garganega. Druvorna kommer från vingården Marcellise någon mil öster om Verona i Soave distriktet.
Endast fat av rostfritt stål har använts.

Färgen är halmgul, med lite ljusgröna stråk.
Doften är frisk med en hel del citrus, lite gröna äpplen, aningens fläder och med en trevlig blommighet i de bakre regionerna.

Även smaken är väldigt frisk med en klar och ren känsla.
Det första vi noterar är gröna äpplen och en del citrus. Strax därpå kommer lite örter som ger vinet en speciell charm. Eftersmaken är medellång och där känner vi inslag av steniga mineraler, grapefrukt och aningens vita blommor.
Ett enkelt och välsmakande vin som ska drickas ungt.


Betyg 3+

På Bolaget är priset 99 kr. Jag kan mycket väl tänka mig att köpa några flaskor. Priset på Bar Himmel var 325 dvs ett pålägg på 226 kr. Anständigt med tanke på läget. Många krogar längs Avenyn drar sig inte ifrån att lägga på 400 kr, vilket i det närmaste är ett lurendrejeri!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar