Sommaren har bjudit på en del grillkvällar. För någon vecka sedan var det några skivor entrecôte från Tjolöholm, som vi la på grillen. En grönsallad med tomater från det egna växthuset samt ugnsbakade klyftpotatis (Amandine egna) fick göra köttet sällskap. Vi tar fram vår sista flaska av Campogiovanni från året 2009. Detta var under många år en trotjänare hos Vintankar, men av någon underlig anledning är årgång 2009 den sista vi köpt. Jag har provat och skrivit om det tidigare, men då har det gällt årgångarna 2005, 2006, 2007 och 2009
Producent är San Felice. De håller till på de sydvästra sluttningarna av kullen/berget Montalcino i Toscana. Sammanlagt är egendomen på 65 ha varav 14 utgör vinfält. Dom ligger på en höjd av 300 m ö h och de äldsta planterades 1966. Druvan är så klart Brunello (en klon av Sangiovese) till 100%. Vinet lagras 36 månader i stora slovenska ekfat. Efter det lagras vinet ytterligare 12 månader på flaska innan det släpps ut på marknaden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar