Marion är en producent jag upptäckte på våren 2011. Vi var på besök i Valpolicella med Club Amarone och vid det tillfället var ett besök hos Marion inbokat. Det blev en mycket trevlig förmiddag och vi provade hela deras sortiment. Naturligtvis står deras Amarone i en klass för sig, men vi blev väldigt förtjusta i både deras Teroldego och Cabernet Sauvignon. Jag upptäckte i förra veckan att vi hade kvar en flaska av Cabernet Sauvignon och nu var det hög tid att njuta av den.
Vinet är till hundra procent gjort på druvan Cabernet Sauvignon. Druvorna kommer från ett vinfält som nyplanterades 1989 dvs för drygt trettio år sedan. Hälften av druvorna skördas under andra halvan i september. Dessa druvor genomgår en 30-40 dagar lång appassimento (torkning). Den andra hälften skördas några veckor senare och är då nästan övermogna. Dom två delarna vinifieras var för sig. Vinet får ligga till sig i trettio månader på 350-liters slavonska ekfat innan det blandas.
En trivsam och behaglig syra ger vinet en bra friskhet. Tanninerna har rundats av och upplevs nu som mjuka, men bjuder ändå på det där härliga motståndet som vi uppskattar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar