fredag 20 november 2015

2008 Special Club Vincent Joudart

November månads vin på forumet Fine Wines är en champagne. Vintankar har nu hunnit testa den och vår uppfattning är att det här var en trevlig dryck, vilket ju väldigt många champagner är.
Special Club, eller som det egentliga namnet är Club Trésors de Champagne är en sammanslutning av 29 champagneproducenter. Det finns ett regelverk, som ska säkerställa att champagner med epitetet Special Club har en mycket hög kvalitet.

Producenten Vincent Joudart håller till runt byn Fèrebrianges några mil sydväst om Epernay.
Dom äger ca 8 ha vinmarker. Den här champagnen är gjord på 40% Pinot Meunier, 30% Pinot Noir och 30% Chardonnay. Den flasklagras hos producenten i ungefär fem år. Degorgering gjordes i april 2015.

Vi möts av en försiktig doft, som domineras av gul frukt (äpplen, plommon, citrus), lite lätt päronsplit, nybakat bröd och regnvåta stenar. Småtrevligt, men samtidigt inget upphetsande.

I munnen är det ett torrt och friskt vin som vi tar emot. Det finns en ung och påtaglig syra. Ordentlig mousse. Smakerna då? Äpplen, citrus, gula plommon, steniga mineraler och någon liten tropisk frukt i avslutet.

En helt OK champagne. Inget som sticker ut eller triggar igång mig samtidigt som den är helt korrekt.
Visst är det gott, med det är ju också de flesta champagner.

En ung champagne som jag tror kan utvecklas något. Jag har en flaska kvar och den ska få vila i två år, så får vi se om det hänt något.

Betyg 4-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar