Distanshandlaren Fanwine har ett intressant upplägg, där du som vinkonsument önskar dig ett vin och när tillräckligt många andra hakat på så fixar Fanwine en import. Läs mer på deras hemsida. Det finns också en lagershop belägen i Danmark och hittar du något intressant där är det bara att beställa. Frakt, moms och alkoholskatt ingår i slutsumman.
Det var så jag på hösten 2019 upptäckte den här producenten. Jag la en beställning på ett par flaskor av diverse årgångar och viner. Allt gick väldigt smidigt och efter ett par dagar kom ett trevligt paket.
Producenten Caparsa håller till runt byn Radda, belägen nästan mitt emellan Florens och Siena. Det hela tog sin början 1965 då Reginaldo Cianferoni köpte 10 ha som planterades med vinrankor. 1982 tog sonen Paolo över. En inriktning på ekologiskt jordbruk gjordes och hela vingården, såväl odlingar som vineriet, är idag organiskt certifierade. I deras portfölj hittar vi bl a ett vitt vin, en rosato, ett vini santo samt ett flertal röda viner. Ett par utav dom har jag skrivit om tidigare: 2016 Caparsa Chianti Classico och Rosso di Caparsa, 2015 Caparsino Chianti Classico Riserva samt deras vingårdsbetecknade Chianti Classico 2011 Doccio a Matteo Chianti Classico Riserva. Alla har dom varit trevliga, prisvärda och inte minst väldigt goda.
Till kvällens vildsvinsfärsbiffar är det en Riserva från 2014 vi ska njuta av.
100% Sangiovese. Spontanjäst, ofiltrerat och två år på stora (18 hl) ekfat.2014 var på många ställen i Italien ett svårt vinår. Även för Chianti-vinerna anses det som en svagare årgång. Jag tycker dock Caparsa lyckas riktigt bra. Jämfört med årgång 2015 känns den här lite mer mogen, något slankare och kanske inte riktigt samma lagringspotential.
Vinet är som jag skrev i ingressen ovan köpt via Fanwine och jag betalade 210 kr per flaska.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar